Cultuurinnovatie

Cultuurinnovatie

Betrokkenheid en innovatie in organisaties

Iedere organisatie heeft een eigen cultuur, die bestaat uit gedeelde normen, waarden en gedragsuitingen. De organisatiecultuur is wat mensen met de organisatie en onderling verbindt en is in hoge mate bepalend voor de betrokkenheid van uw medewerkers en wijze waarop de organisatie met verandering omgaat.

Leiderschap, -stijl en persoonlijk leiderschap zijn bepalend voor de cultuur omdat een organisatie niet alleen gevormd wordt door het voorbeeld van de leidinggevenden, maar meer nog door een voorbeeld dat de mensen, los van hun plaats in het organigram, onderling elkaar stellen.  De mate waarin de normen en waarden echt doorleefd zijn bepaalt dan ook in grote mate de cultuur en daarbij het fundament voor het interne verandervermogen. Transparantie, discipline en eerlijkheid zijn in hoge mate bepalend voor het vormen en zeker voor het behouden van cultuur.

Wij helpen organisaties om bewust te zijn van de elementen, die hun bedrijfscultuur bepalen en helpen met het effectief vormen en behouden van een open en “elke dag beter” cultuur. Door openheid van praten, samen leren en fouten maken en “inclusief leiderschap” te verweven in de dagelijkse structuur zal je merken dat samenwerken prettiger wordt, onderlinge banden versterken en de effectiviteit toeneemt.

Kennis ontdekken en samen leren

Omwille van de jarenlange strikte focus op het werken IN de organisatie ontbreekt het vaak bij sleutelpersonen aan handvaten en kennis om verandering AAN de organisatie efficiënt te realiseren, waardoor het momentum wegebt of zelfs nooit op gang komt. Niet uit slechte wil of weerstand, maar eerder vanuit de onmacht en niet meteen weten hoe eraan te beginnen.

Transitie-Partners kijkt vanaf de start mee of de organisatie in alle betrokken  afdelingen en op alle niveaus voldoende ondersteuning heeft om zelf aan slag te komen. Indien nodig worden tijdig kennissessies en trainingen op maat ingeplugd om het momentum niet op het ontbreken van interne kennis te laten stilvallen, maar meer nog om de betrokkenheid van de mensen te maximaliseren, want het is makkelijker in te stappen wanneer je het gevoel hebt te kunnen steunen op zekere kennis of ervaring en alles moet overlaten aan anderen of een bus externe consultants!

Contacteer ons

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze aanpak?
Laat het ons weten en we nemen snel contact met je op.

Testimonials

 • “Door meer los te laten, te vertrouwen op het engagement en oordeel van mijn mensen, en gericht te challengen en te coachen krijg ik juist méér voeling met de vloer en wat er omgaat in ons bedrijf !”

  Tom Smet
  Zaakvoerder - CVR
 • “Vertrouwen in elkaar door open communicatie en eigenaarschap in alle lagen van het bedrijf leiden tot meer betrokkenheid en tot een beter en vooral GEZAMENLIJK resultaat, waar iedereen fier op is!”

  Danny Philtjens
  Hoofd Administratie - MEUBELEN NEVEN
 • “Samenwerken met Transitie Partners is het best uit te drukken met hun eigen base-line: ‘doelgericht en duurzaam veranderen van binnenuit’. Transitie Partners weet gericht te werken op de ontwikkeling van ons potentieel en helpt daarmee de voortdurende ‘groei-ontwikkeling’ te bestendigen.”

  Paul Docx
  Zaakvoerder - DIALOG
 • “Transitie-Partners is erin geslaagd om door te dringen tot de persoon door eerst een relatie te bouwen met de mensen, alvorens de change in te zetten. Een mensgerichte aanpak gecombineerd met een goeie mix van theoretische en praktische coaching rond management en processen, werden direct werkbare handvaten aangereikt waardoor iedereen snel in een positieve verandermodus kwam en het vliegwiel van verandering in wezen automatisch op gang kwam.”

  Michel Vanderstraeten
  Eigenaar en Groep-CEO
nl_NLDutch