Organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling

Verduidelijken van Missie, Visie en Waarden

Met z’n allen weten waarom en waar naartoe is van levensgroot belang om als collectief goed te functioneren en steeds beter te presteren. Termen als “Missie”, “Visie”, “Normen en Waarden” worden op gegeven momenten weelderig gebruikt. Al te vaak blijft het daarbij en heeft de rest van de organisatie geen idee wat daarmee concreet in ieders werkcontext mee bedoeld wordt. 

In het beste geval trachten mensen dit zelf in te vullen, maar ontbreekt het aan coördinatie en communicatie waardoor de uitvoering stokt en verwatert. Wij helpen jou visie & doelstellingen tastbaar te maken op individueel niveau en deze te vertalen naar concrete initiatieven & heldere rolverdelingen.

Aanscherpen bestaande organisatie en processen

Organisaties willen niet stilstaan maar groeien en mee evolueren met hun klanten. Ze doen dit door hun werking constant te verfijnen, aan te scherpen en af te stemmen om de constant veranderende omgeving. Soms ook door in te zetten op innovatie en zo de markt zelf een stukje vorm te geven. Op deze manieren verhogen ze hun slagkracht, veerkracht en competitieve kracht.

Binnen de gestelde strategische kaders van de organisaties brengen we samen, de interne processen, procesmanagementstructuren en -systemen in kaart. We gaan op zoek naar opportuniteiten en hefbomen en ontwikkelen samen een plan om de werking stelselmatig efficiënter en effectiever in te richten. We bouwen een mechaniek in, waarbij inzicht in de werkingsprocessen en het meten ervan een basis wordt voor continue verbetering en innovatie. Door continu in beweging te blijven zijn organisaties op elk gegeven ogenblik beheersbaar en hierdoor alerter en krachtiger om in te spelen op allerlei omstandigheden.

Change management - Transitie-Partners - Roadmapontwikkeling

Om organisaties te voorzien van een solide kennisbasis voor procesbeheer ontwikkelde Transitie-Partners een pragmatische methode voor procesmapping en procesmanagement; “TPPM” genaamd.

Deze methodiek vaak in een traject voor organisatieontwikkeling ingeplugd, waarbij aan operationele sleutelpersonen én leidinggevenden een uniforme werkmethode aangereikt wordt om procesdenken te activeren. Het resultaat is geënt op hun werkwijzen en zorgt voor een gedeelde taal.

Het geeft organisaties de mogelijkheid om op een pragmatische manier hun interne werking te verbeteren en zo bij te dragen aan de groei van de organisatie als geheel.

Contacteer ons

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze aanpak?
Lees hier meer over onze TPPM-methodiek en opleiding

Testimonials

 • “Door meer los te laten, te vertrouwen op het engagement en oordeel van mijn mensen, en gericht te challengen en te coachen krijg ik juist méér voeling met de vloer en wat er omgaat in ons bedrijf !”

  Tom Smet
  Zaakvoerder - CVR
 • “Vertrouwen in elkaar door open communicatie en eigenaarschap in alle lagen van het bedrijf leiden tot meer betrokkenheid en tot een beter en vooral GEZAMENLIJK resultaat, waar iedereen fier op is!”

  Danny Philtjens
  Hoofd Administratie - MEUBELEN NEVEN
 • “Samenwerken met Transitie Partners is het best uit te drukken met hun eigen base-line: ‘doelgericht en duurzaam veranderen van binnenuit’. Transitie Partners weet gericht te werken op de ontwikkeling van ons potentieel en helpt daarmee de voortdurende ‘groei-ontwikkeling’ te bestendigen.”

  Paul Docx
  Zaakvoerder - DIALOG
 • “Transitie-Partners is erin geslaagd om door te dringen tot de persoon door eerst een relatie te bouwen met de mensen, alvorens de change in te zetten. Een mensgerichte aanpak gecombineerd met een goeie mix van theoretische en praktische coaching rond management en processen, werden direct werkbare handvaten aangereikt waardoor iedereen snel in een positieve verandermodus kwam en het vliegwiel van verandering in wezen automatisch op gang kwam.”

  Michel Vanderstraeten
  Eigenaar en Groep-CEO
nl_NLDutch