Intro procesbeheer

Transitie-Partners Procesmanagement Methodiek

Een pragmatische benadering tot procesbeheer, als basis voor communicatie en samenwerking

Situering

Een goed werkende organisatie en effectief team begint met het elkaar goed begrijpen en vanuit een gelijke kennisbasis en gedeeld inzicht gericht naar een welbepaald doel te kunnen toewerken.  

Deze opleiding levert jouw team en organisatie een direct werkbare en makkelijk overdraagbare methode om je basis proces-skills scherp te zetten en samen een heldere dialoog te voeren over processen en het gericht verbeteren van de werking. De gedeelde proces-taal in deze methodiek helpt rollen en verantwoordelijkheden scherp te zetten, informatievoorziening te optimaliseren en draagvlak te bouwen voor procesverandering.

Transitie-Partners Proces Management methodiek (TPPM)

Transitie-Partners ontwikkelde de TPPM-methodiek om organisaties een fundament van proceskennis en -taal aan te reiken. Dit stelt een organisatie in staat intern en met externen de dialoog te voeren over de bedrijfsprocessen; in huidige en gewenste vorm. Bovendien stelt de methodiek organisaties in staat om meteen een pragmatische vorm van  procesbeheer aan te zetten die jouw team, afdeling en organisatie helpt sturen en meten.

Ankerpunten van de opleiding

 • Een basis voor iedereen: Het specifieke doel van onze aanpak is net iedereen op gelijk niveau te zetten en de fundering te leggen om vanaf daar als team verder te kunnen groeien. Het is een laagdrempelige instap voor leken, maar zeker ook een interessante methode die de meer ingewijden toelaat om in te zakken tot een werkbaar niveau zodat iedereen elkaar begrijpt.
 • Vorm volgt functie: Geen stringente procesmethodologieën en zwaar technische tools, die afschrikken.  Er wordt daarom gebruik gemaakt van een welgekozen mix van divers gangbare procesanalyse, en -management tools en templates, die voor instappers én voor gevorderden zinvol zijn, maar die in het kader van deze opleiding tot een heel behapbaar geheel gevormd worden.

Programma

Het programma omvat initieel 2 dagdelen, waarbij je in groep de methode en de taal gaat ontdekken, de tools gaat gebruiken en gaat oefenen om processen gestructureerd in kaart te brengen. De opleiding is erop voorzien om met praktijkcases, die de groep aanbrengt, te gaan werken. 

Deze training kan heel flexibel opgezet worden;

 • Op elke fysieke locatie en virtueel – online!
 • Enkel voor jouw organisatie/team of voor een bredere groep van diverse bedrijven/deelnemers.
 • In een groep van deelnemers of 1-op-1. 

Er is geen enkele voorkennis vereist.
Meer nog; de opleiding is bedoeld voor beginners en leken die willen leren, maar zeker ook toegankelijk voor de wat meer ingewijden.

Tijdens de diverse oefeningen bouw je stapsgewijs kennis op, maar tegelijk ook jouw concrete procesdocumentatie, die je vervolgens binnen jouw organisatie verder kunt gebruiken.

Bovendien neem je de gebruikte toolset mee naar huis om meteen aan de slag te gaan binnen jouw organisatie. 
Jouw tijdsinvestering zal blijvend renderen; Gewoon doen!

Volgens behoefte kunnen herhalingen, uitbreidingen of verdiepingen gekoppeld worden om de toevoeging van kennis in lijn te houden met de toegevoegde waarde die het programma levert.

Change management - Transitie-Partners - Roadmapontwikkeling

Contacteer ons

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze aanpak?
Laat het ons weten en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Testimonials

 • “Door meer los te laten, te vertrouwen op het engagement en oordeel van mijn mensen, en gericht te challengen en te coachen krijg ik juist méér voeling met de vloer en wat er omgaat in ons bedrijf !”

  Tom Smet
  Zaakvoerder - CVR
 • “Vertrouwen in elkaar door open communicatie en eigenaarschap in alle lagen van het bedrijf leiden tot meer betrokkenheid en tot een beter en vooral GEZAMENLIJK resultaat, waar iedereen fier op is!”

  Danny Philtjens
  Hoofd Administratie - MEUBELEN NEVEN
 • “Samenwerken met Transitie Partners is het best uit te drukken met hun eigen base-line: ‘doelgericht en duurzaam veranderen van binnenuit’. Transitie Partners weet gericht te werken op de ontwikkeling van ons potentieel en helpt daarmee de voortdurende ‘groei-ontwikkeling’ te bestendigen.”

  Paul Docx
  Zaakvoerder - DIALOG
 • “Transitie-Partners is erin geslaagd om door te dringen tot de persoon door eerst een relatie te bouwen met de mensen, alvorens de change in te zetten. Een mensgerichte aanpak gecombineerd met een goeie mix van theoretische en praktische coaching rond management en processen, werden direct werkbare handvaten aangereikt waardoor iedereen snel in een positieve verandermodus kwam en het vliegwiel van verandering in wezen automatisch op gang kwam.”

  Michel Vanderstraeten
  Eigenaar en Groep-CEO
nl_NLDutch